Distance

4.7 km to summit

20.0 km total

Elevation

912 m start

1,155 m max

Vertical

556 m gain

Time

2 hr 28 min to summit

10 hr 10 min total

📅 Nedeľa, 17. júla 2022
🥾 útulňa v sedle pod Príslopom (08:07) - Ľubochňa (14:30) .. Stankovany (18:17)
🌄 20km, 779m hore
✅ P14
📷 63 - 67

Ráno vstávam opäť neskoro, ale o to lepšie odpočinutý. Nezdržiavam sa raňajkami, ale rovno šliapem na Vyšné Rudno. Cestou si dávam poriadnu hygienu pri válovoch, napriek suchu je tu vody habadej. Na Vyšnom Rudne výdatné raňajky, ale to je už skoro 10 hodín a začínam pochybovať, či dnes padne aj Šíp, alebo len Kopa.

Počasie je stále príjemné, na Kope som okolo jednej, výstup zo sedla je veľmi fajn. Zdržiavam sa Horobraním, potom keškou, kecaním s dvojicou turistov. Zostup smerom na Ľubochňu je dosť strmý, hnusný, únavný. V polovici si už musím dať obed (dojedám všetky zvyšky, čo sa ešte nájdu v ruksaku) a oddychujem častejšie ako pri výstupe.

Už je mi jasné, že keď si sadnem v Ľubochni na pivo (100%), tak ten Šíp už odložím na neskôr. Čo je horšie, zabudol som sa odfotiť na Korbeľke, veď to nie je žiadne rázcestie, len sprostá šípka. Až pri logovaní vidím, že je medzi waypointami. Škoda .. no nie je problém sa vrátiť. S deťmi si pôjdeme pozrieť tie jaskyne a skalu, tak vezmem tričko.

Z Ľubochne sa ešte prejdem popri Váhu do Stankovian, kde odlovím miestnu multinu a ďalšie pivo. A napokon vlak do Sučian. Že Šíp patrí do Koruny, to je OK, ale teraz pozerám, že aj sedlo pod Ostrým .. uff, tak to budeme musieť dať ešte aj cez Havran. No nič, v Stankovanoch obe krčmy čapujú Martiner, tak tým pádom patria do Turca, nedá sa priečiť.

Prešiel som si už dobrý kus, a ešte stále ma dobrý kus cesty čaká.
Teším sa, snáď nie až o rok.

Route name

Red

point-to-point/traverse
Obstacles

routefinding, bushwhacking

Key gear

snowshoes, GPS device

Other peaks climbed on this trip